Престольне свято в день пам’яті преподобного Сергія, ігумена Радонежського

8 жовтня 2023 року, в день вшанування пам’яті прп.Сергія, ігумена Радонезького, Серафимо-Сергіївський храм відзначив своє престольне свято.

Напередодні ввечері було звершено урочисте всенічне бдіння з літією,яке очолив настоятель храму у співслужінні кліриків храму та гостей у священному сані, а в день свята звершено водосвятний молебень з читанням акафісту храмовому святому та Божественну літургію. З благословення Високопреосвященнішого митрополита Сумського і Охтирського Євлогія Божественну літургію в день свята очолив благочинний Сумського міського церковного округу протоієрей Миколай Смакоуз у співслужінні настоятеля храму та гостей у священному сані.

Після читання Святого Євангелія протоієрей Миколай Смакоуз звернувся до богомольців зі словами проповіді, яка була присвячена поясненню Євангельського читання про чудесну ловлю риби.

Під час богослужіння були піднесені молитви за нашу державу Україну, за настання миру, за вимушених переселенців, біженців та тих милосердних людей, що з любов’ю їх приймають.

Після запричасного вірша проповідь на тему святого життя прп.Сергія Радонезького виголосив настоятель Пантелеймонівського храму архімандрит Антоній (Бондаренко).

Після завершення Божественної Літургії звершено хресну ходу довкола храму із читанням Євангелія та окропленням вірних святою водою, проспівані величання святим покровителям храму – прп.Сергію Радонезькому та прп.Серафиму Саровському, а також проголошені уставні многоліття.

Від імені митрополита Євлогія, благочинний Сумського міського церковного округу та настоятель храму свт.Іоасафа Бєлгородського, протоієрей Миколай Смакоуз привітав настоятеля Серафимо-Сергіївського храму протоієрея В’ячеслава Тьомного, клір, прихожан та всіх паломників з престольним святом та побажав миру й спасіння. Настоятель храму подякував всім гостям у священному сані та паломникам, які прибули на святкове богослужіння та запросив усіх підкріпити свої тілесні сили святковим обідом.

Просмотров (47)

Комментарии закрыты.